A padlizsánt megmossuk, és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. Egy tálba tesszük, megsózzunk és ráfacsarjuk a citromlevet (így nem barnul meg a padlizsán). Negyed órát állni hagyajuk.
A paradicsomot megmossuk és felkarikázzuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és ráfektetjük a padlizsánkarikákat, majd mindegyik tetejére egy paradicsomszeletet, egy mozzarellagolyót és egy megmosott bazsalikomlevelet teszünk. Meglocsoljuk mindet olívaolajjal, majd rászórjuk a parmezánt.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Néhányat megtűztem fogpiszkálóval, de nem szükséges, úgyis szépen megmarad rajta a mozzarella és a sajt. Nálam 20 percig sült alsó-felső sütésen, majd 5 percig a légkeveréses fokozaton.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.