A tojásfehérjét egy keverőtálba tesszük, majd megszórjuk egy csipet sóval, és robotgéppel elkezdjük habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, és addig keverjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor, állandó keverés mellett, először hozzácsorgatjuk az ecetet, majd apránként beleszórjuk a keményítőt, és még 1-2 percig keverjük, hogy jó kemény habot kapjunk.
Két sütőpapírra három 20 cm-es kört rajzolunk, majd elosztva rákanalazzuk a kemény habot, és megformázzuk meg. 90-100 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd kb. 60 percig szárítjuk. Ezután lekapcsoljuk a sütőt, és csukott ajtónál még 30 percig hagyjuk száradni. (Én légkeverésnél 90 fokon szárítottam 50 percig, majd csukott ajtónál hagytam tovább száradni.)
Kivesszük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan alányúlva, leemeljük a papírról. Az almát meghámozzuk meg, elnegyedeljük, kivágjuk a magházat, majd vágjuk kisebb darabokra vágjuk.
Egy serpenyőbe beletesszük a barnacukrot, a vaníliás cukrot, hozzáadjuk a feldarabolt almát, a vajat, szórjuk meg a mézeskalács fűszerkeverékkel, és keverjük alaposan össze. Közepes lán közben többször keverjük meg, hogy a fűszeres-cukros lé mindenhol bevonja az almát. Addig karamellizáljuk míg az alma félpuhára párolódik, és szinte teljesen elpárolog alatta az almalé. Ezután hűtsük ki, majd tegyük félre az alma felét, a maradékot pedig botmixerrel pépesítsük.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és keverjük habosra. Ezután adjuk hozzá az almapépet, és szintén keverjük alaposan össze. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá az almás-mascarponekrémhez.
Helyezzük tálcára az egyik habcsóklapot, majd kenjük rá a krém 1/3 részét, és szórjuk rá a félretett karamellizált almából. Ezután helyezzük rá a második habcsóklapot, és szintén kenjük meg a krémmel, és szórjuk meg az almával. Végül helyezzük rá az utolsó habcsóklapot, kenjük rá a maradék krémet, halmozzuk rá a maradék almát, csorgassuk rá az olvasztott csokoládét, és szórjuk meg őrölt fahéjjal.
Megjegyzés
Az elkészült Pavlovát rögtön tálaljuk, mert különben a krémtől a habcsók felpuhul. Előre is dolgozhatunk, megsüthetjük (kiszáríthatjuk) a habcsóklapokat, elkészíthetjük a krémet, és majd csak tálalás előtt állítsuk össze a tortát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.