A tojásfehérjéket egy nagyobb keverőtálba tesszük, majd robotgéppel elkezdjük habbá verni, és amikor már kezd kifehéredni, folyamatos keverés mellett hozzákanalazzuk a porcukrot. Addig keverjük, amíg kemény habot nem kapunk, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a citromlevet, és apránként beleszórjuk a keményítőt. Végül további kb. 2 percig keverjül, hogy jó kemény habot kapjunk.
Az egyik sütőpapírra körberajzoljuk a 16 cm-es tortaformát, a másikra a 20 cm-eset, a harmadikra egy 24-cm-eset (vagy körzővel). Tepsire tesszük minhármat, és a köröket egyenletesen kitöltjük a fehérjehabbal, majd 100-120 fokra előmelegített sütőben 60 perc alatt megsütjük az egyiket vagy amennnyi befér egymás mellé. Ezután lekapcsoljuk a sütőt, és csukott ajtónál hagyjuk még kb. 40 percig száradni. Ezután ugyanígy elkészítjük a maradék lapot is.
A krémhez habtejszínt a fahéjjal kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a mascarponét. A gyümölcsöket alaposan megmossuk, és lecsepegtetjük.
Ha kihűltek a Pavlovák, óvatosan leemeljük a papírról egy tálcára, majd először a legnagyobb lapot megkenjük a krémmel, és megszórjuk a gyümölccsel. Rátesszük a közepes lapot, krémet, gyümölcsöt, végül a legkisebb lapot, és a maradék krémet és gyümölcsöt. Tálalásnál éles késsel szeleteljük.
Megjegyzés
Ha légkeveréses sütőnk van, akkor az összes tepsit betehetjük egyszerre. Lehet, hogy ebből a tortából nem fogunk gyönyörű szeleteket vágni ,de hogy az ízére nem lesz panasz, az biztos. Mint ahogy az is, hogy az utolsó morzsáig el fog fogyni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.