A tojásfehérjét robotgéppel kb. 5-6 perc alatt habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, a keményítőt és a fél citrom levét. További 10 perc alatt kemény habbá verjük.
Egy sütőpapíron körberajzoljuk a tortaformánkat, megkenjük 1 teáskanál olajjal, hogy ne tapadjon majd oda a tortánk, majd rákanalazzuk a tojásfehérjehabot és eldolgozzuk a rajzolt körön, úgy, hogy a közepén kevesebb habot hagyjunk, hogy a krémnek maradjon hely. 140 fokon 70 percig sütjük. (Közben nyissuk ki a sütő ajtaját!)
Ha kész, résnyire nyitjuk a sütő ajtaját, és még kb. 4-5 órán keresztül szárítjuk. A krémhez a mascarponét a tejföllel és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Ha kész vagyunk a szárítással, megkenjük az áfonyalekvárral, majd erre rétegezzük a mascarponés krémet, végül a tetején elrendezzük az erdeigyümölcs-keveréket.
Megjegyzés
Roppanós, krémes, isteni finom édesség. Fantázia szerint díszíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.