A petrezselymes krumplifőzelék elkészítéséhez a krumpli megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint megsózzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt és a babérlevelet, majd puhára főzzük.
A petrezselyemzöldet enyhén sós vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük és jéghideg vízbe tesszük (blansírozzuk).
A puhára főtt krumpliból egy keveset kiveszünk és félreteszünk. A maradék krumplit a főzőlével együtt alaposan összetörjük egy krumplinyomóval, hozzáadjuk a lecsepegtetett és felaprított petrezselyemzöldet és a tejfölt, és addig nyomkodjuk, hogy jó pépes legyen.
Visszaöntjük az edénybe, amiben főztük, majd hozzáadjuk az előzőleg kiszedett krumplit, és összekeverjük.
Vékonyan felkarikázzuk a füstölt kolbászt, majd egy serpenyőben jó ropogósra sütjük.
Egy másik serpenyőben ízlés szerint megsütjük a tükörtojást (én teljesen megsütöm a tojássárgáját is, mert nem szeretem ha folyós, de ez ízlés dolga).
Tálaláskor főzeléket merünk a tányérba, majd ráhelyezzük a tükörtojást, és megszórjuk a kolbászkarikákkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.