A burgonyákat sós vízben főzzük meg héjában, majd még langyosan húzzuk le a héjukat, és vágjuk tetszés szerinti kockákra. A lilahagymát vágjuk félbe, és szeleteljük fel vékonyan.
Készítsünk egy ecetes-cukros salátalevet, ebbe tegyük a krumplit és a lilahagymát néhány órára (így átveszi az édes, sós, ecetes saláta levének ízét).
Később alaposan szűrjük le a krumplit, mert nekünk csak a burgonyára és a hagymára van szükségünk. A kukoricát szintén szűrjük le. A tojásokat főzzük meg, majd karikázzuk fel. A csemegeuborkát vágjuk apró kockára.
A tojássárgákból az olajjal és a mustárral készítsünk majonézt. Keverjük el a sárgákat a mustárral és a cukorral, majd az olajat lassan, szinte csepegtetve adagoljuk hozzá, folyamatos keverés mellett. Ízesítsük még sóval, borssal, csipetni porcukorral és kevés citromlével.
Ha elkészült, adjuk hozzá a tejfölt és a saláta hozzávalóit: a burgonyát és a hagymát, az uborkát, a kukoricát és a főtt tojást. Óvatosan forgassuk össze az elkészült salátát, tálalásig tartsuk hűtőben.
Megjegyzés
Aki szereti a majonézes salátákat, bármikor önmagában vagy akár valamilyen hús mellé, kitűnő választás lehet!
A receptet és a fotót Szilviamalmos küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.