A pizzaszósz hozzávalóit összeturmixoljuk, felhasználásig a hűtőben tartjuk.
A langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, megvárjuk, amíg felfut. A lisztet egy tálba tesszük, megsózzuk, a közepébe öntjük az élesztős tejet és az olajat. Villával elkezdjük összedolgozni, ha kell, még adunk hozzá folyadékot. Nagyon lágy masszát kell, hogy kapjunk.
Alaposan lisztezett deszkára borítjuk, kétfelé vágjuk, bucikat formálunk belőle, pár percig pihentetjük.(Akkor a legjobb, ha enyhén meleg helyen dolgozunk és a bucik kicsit elkezdenek kelni.)
250 fokra előmelegítjük a sütőt. Egy tepsit kilisztezünk, vagy még jobb, ha szilikonos sütőpapírt teszünk bele. A deszkán alálisztezve, a kezünkkel elkezdjük széthúzni a tésztát, míg nagyjából kerek lesz, a szélét hagyjuk kicsit vastagabbra. Elosztunk rajta némi pizzaszószt, rá a lereszelt parmezánt, és betoljuk a sütőbe. Vékony és ropogós tésztájú pizzát kapunk.
Kivéve felszeleteljük a pizzát, kicsit széthúzzuk, rátépkedjük a sonkát. A közepébe egy nagy marék rukkolát teszünk, azonnal fogyasztjuk.
Egy nyarat egy igazi olasz étteremben dolgoztam, olasz szakácsok között. A pizzamestertől ellestem ezt-azt... :)
Ez a mennyiség 2 db 30 cm-es pizzához elegendő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.