A podlupka elkészítéséhez a felapríott vöröshagymát az olajon üvegesre dinszteljük, majd összekeverjük a darált hússal, az átmosott rizzsel, a tojással és a fűszerekkel.
A tormaleveleket leforrázzuk, a vastag ereket kivágjuk belőle, és beletöltjük az elkészült húsos masszát és feltekerjük, mint a töltött káposztát.
Egy fazékba tesszük, felöntjük vízzel, megsózzuk és puhára főzzük.
A sóskát olajon megdinszteljük, megszórjuk liszttel, picit pirítjuk, majd robotgéppel simára turmixoljuk. Felengedjük tejföllel és a töltött tormalevelekre öntjük. Összeforraljuk, és tejföllel díszítve tálaljuk.
Megjegyzés
Tipp: A tormalevél helyett szőlőlevélbe vagy karalábélevélbe is tölthető. Recept: Gallóné Korompai Ágnes
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.