Elkészítés: A cikornyákhoz a hozzávalókat kikeverjük. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A krémet uzsonnás zacskóba töltjük, majd a zacskó csücskét lecsípve tetszőleges mintát rajzolunk a sütőpapírra. (Tükörírással felirat is készülhet.) Hűtőben dermesztjük, amíg a piskóta elkészül.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A szokásos módon piskótatésztát keverünk, majd a hűtőből kivett formába öntjük a masszát. Világosra sütjük.
A krémhez a fehér csokit felolvasztjuk 1 evőkanál mascarponéval. A mascarponéba keverjük a kakaóport és a cukrot, majd belekeverjük az olvasztott fehér csokit is. Robotgéppel habosra verjük.
Amikor a piskóta kihűlt, késsel körbevágjuk a forma mentén, hogy a tészta leváljon a sütőformáról. A sütőpapírt lehúzzuk az aljáról, így meglátjuk a mintát. A tortát félbevágjuk, beletöltjük a krém 3/4 részét, a maradékkal pedig az oldalát vonjuk be.
Legalább 1-2 óra hűtést igényel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.