A pórét tisztítás után 2-3 cm-es darabokra vágom, a vajat egy lábasban felolvasztom, majd beleteszem a hagymadarabokat és megpárolom. Felöntöm a zöldséglével, sózom, borsozom. Felforralom, a forrástól számítva 15-20 perc alatt puhára párolom.
Az utolsó 5-6 percben beleteszem a garnélarákokat, átmelegítem, majd kiveszem a levesből és félreteszem. (A rákokat már korábban hagytam felengedni, és citromlével meglocsoltam).
A levest turmixolom, hozzáadom a tejszínt, ha szükséges sóval, borssal még után fűszerezem.
Amikor újra felforrt, tovább már nem forralom, a leves elkészült. Tálaljuk üvegkehelyben (fagyis is jó), bambusz vagy hurkapálcikára fűzve a rákot és 1-1 karika pórét, amit a kehelyre helyezünk.
Nagyon finom, ízletes tápláló.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.