A pórét és az újhagymát megtisztítjuk, majd finomra aprítjuk. A szűrőben leöblített lencsét egy lábasba tesszük annyi vízzel, amennyi pont ellepi, aztán puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, aztán késes aprítóba tesszük. A zsemlét beáztatjuk hideg vízbe.
Felforrósítunk 1-2 ek olajat, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymákat. Ezután hozzáadjuk a lencséhez a kinyomkodott zsemlével és a tojásokkal. Sózzuk, borsozzuk, curryvel ízesítjük, majd darabosra törjük az aprítóval. Ezután kb.10 percig pihentetjük.
A masszát 12 részre osztjuk, majd lapos pogácsákká formázzuk. Ha ezzel elkészültünk, akkor kis adagokban mindet aranyszínűre sütjük bő, forró olajban. Sütőtökpüré tökéletesen illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.