A tésztához az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukorral a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval simára dolgozzuk. A tésztát meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. Egy nagyobb tálban összekeverjük a töltelék hozzávalóit, és félretesszük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és szorosan feltekerjük. Az így kapott tekercset egy kivajazott kuglóf formába hajlítjuk, és eligazgatjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon sütni kezdjük. Ha a teteje idő előtt megpirulna, letakarjuk, és a hőmérsékletet visszavesszük 160 fokra, majd kb. másfél óra alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.