Az almaleves elkészítéséhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, majd apróbb kockákra vágjuk.
Egy lábasban vizet melegítünk, beletesszük az ízlés szerinti mennyiségű cukrot és a vaníliás cukrot, a sót, a szegfűszeget, a fahéjat. Belecsavarjuk a citrom levét, végül az almakockákat, és lassú tűzön 10-15 perc alatt puhára főzzük.
Közben a pudingport alaposan elkeverjük a tejszínnel. Amikor a leves elkészült, adagonként hozzákeverjük a tejszínes pudingport. Megvárjuk, amíg újra felforr, közben folyamatosan kevergetjük. Ahogy picit sűrűsödni kezd, az almalevest levesszük a tűzről. Picit kevergetjük még.
Melegen és lehűtve is tálalhatjuk. Utóbbi esetében tejszínhabbal is kínálhatjuk.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Szandy0111 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.