A túrót egy tálba tesszük, villával összetörjük. Hozzáadjuk a két felvert tojást, a citrom reszelt héját, megsózzuk, majd hozzáadjuk a rizsdarát. Alaposan összekeverjük, majd 20 percre hűtőbe tesszük.
Apró gombócokat gyúrunk a masszából, majd forrásban lévő vízben pár perc alatt megfőzzük a gombócokat.
A zsemlemorzsát kevés növényi zsiradékon megpirítjuk, majd megforgatjuk benne a gombócokat. Megszórjuk darált dióval, enyhén összepirítjuk, majd félretesszük.
Elkészítjük az öntetet: az erdei gyümölcsöket a nádcukorral felolvasztjuk, hozzá öntjük a kókusztejszínt, majd az öntettel meglocsoljuk a túrógombócokat.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a túrógombóc laktóz- és gluténmentesen
Megjegyzés
Ez a glutén- és laktózmentes túrógombóc puha és könnyű, és legalább olyan finom, mint az eredeti változat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.