A tiszta konyharuhában alaposan kinyomkodott túrót tálba tesszük. Leöntjük a közepes tűzön felolvasztott vajjal, majd elvegyítjük a tojásokkal, valamint 7 dkg kristálycukorral, a liszttel, a darával, 1 csipet sóval, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Robotgép gyúrópálcájával simára dolgozzuk, és a hűtőben pihentetjük legalább 60 percig, hogy a dara megduzzadjon.
Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A darált mandulát sütőpapírral leterített tepsiben egyenletesen eloszlatjuk, és a sütő középső részében aranybarnára pirítjuk kb. 12 perc alatt. A sütőből kivéve kihűtjük, végül egy tálban összekeverjük a nádcukorral és a fahéjjal.
A töltelékhez a megmosott, jól lecsepegtetett epret kicsumázzuk, majd durvára daraboljuk és megszórjuk a maradék 3 dkg kristálycukorral.
Egy kb. 5 l-es fazékban vizet forralunk. A lisztezett felületre tett tésztából lecsípünk egy kis darabot, és gombóccá formázva a lobogó vízbe dobjuk 10 percre. Ha a próbagombócunk szétesik, akkor a maradék tésztába szükség szerint beledolgozunk 1-2 ek étkezési keményítőt. Az átgyúrt tésztát lisztes kézzel kb. 30 cm hosszú hengerré sodorjuk, majd 8-felé vágjuk. Az így kapott darabokat laposra nyomkodjuk, és a közepükre halmozzuk az epret. A tésztát a gyümölcshalomra hajtjuk, és a tenyerünkben gombóccá formázzuk.
A gombócokat a lobogó, enyhén sós vízbe dobjuk, és mérsékelt tűzön készre főzzük az újraforrástól számított kb. 15 perc alatt. Végül habszedőkanállal kiemeljük, lecsepegtetjük, és egymás után a mandulás keverékbe hempergetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.