Ha friss eperrel dolgozunk, akkor az epret megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd tűzálló tálba tesszük. Ha mirelittel, akkor tűzálló tálba tesszük, megszórjuk porcukorral, hozzáadjuk a félbevágott és kikapart vaníliarudat a belsejével. Megszórjuk a felkockázott vajjal, és 150 fokos sütőbe tesszük 15-20 percre, hogy egy kicsit megpárolódjanak a gyümölcsök, de ne essenek teljesen össze. Miután kész, hozzátesszük a darabolt mentát.
A túrót a cukorral és a tojásokkal kikeverjük. A vajjal megpirítjuk a morzsát, majd a fahéjjal és a búzadarával együtt a túróhoz keverjük. 30 percet pihentetjük. Majd gombócokat formálunk, és gyöngyöző, nem lobogó, enyhén sós vízben addig főzzük, amíg a gombócok a felszínre jönnek.
A morzsabevonathoz a vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát a cukorral és a fahéjjal együtt. Egy kevés narancshéjjal is ízesíthetjük.
A gombócokat a morzsába forgatva, a gyümölcsraguval tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.