A cukorból, a paprikából, a borsból, a sóból, a Cayenne-borsból és a római köményből száraz pácot (rubot) keverünk.
A hideg vízzel lemosott, leszárított lapockát gondosan megkenjük a mustárral, majd egyenletesen megszórjuk a rubbal, és rá is nyomkodjuk. Végül folpackba csomagoljuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a sütőt előmelegítjük 100-110 fokra. A húst fedeles jénai tálban vagy alufóliával körbetekert mély tepsiben a sütőbe toljuk kb. 5 órára. Miután kérgesre sült, rányomkodjuk a maradék rubot, beecseteljük a szükség esetén kissé hígított BBQ-szósszal, majd változatlan hőfokon sütjük további 4-5 órát.
Kitakarás után kb. 30 percig pihentetjük. Végül két villával szálasra bontjuk, és összeforgatjuk a szaftjával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.