Átszitáljuk a lisztet, majd összedolgozzuk a cukorral, a puha vajjal, a sütőporral.
Mielőtt tovább dolgoznánk a tésztával, legalább 30 percig pihentetjük.
A deszkát meglisztezzük, majd a tésztát egy nagyobb és egy kisebb arányban felosztjuk.
A nagyobb adag tésztát egyforma vastagságúra nyújtjuk. Majd kibéleljük vele a vajas-lisztezett piteformát, és megszurkáljuk villával az alját.
A kimagozott meggyből a cukorral, és a faháéjjal lekvár állagú szószt készítünk, és aztán öntjük a pite közepébe.
A tetejére mehet néhány szem kimagozott nyers meggy, majd a maradék tésztából csíkokat vágunk a derelye szaggatóval. Előmelegített sütőben 170 fokon aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.