Kikeverjük habosra a tojásokat a cukor felével, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a csipet sót is. Ezután a lisztet is apránként hozzákeverjük, majd a sütőpor is belekerül. A végén belecsurgatjuk még melegen az olvasztott margarint, amit alaposan elkeverünk.
Vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük a sütitésztánkat. A gyümölcsöt megforgatjuk a kristálycukor másik felében, és a massza tetejére halmozzuk. A cukorhoz egyébként keverhetünk kókuszreszeléket, de fahéj keverékével is finom.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra, majd 30 perc alatt készre sütjük. Érdemes tűpróbával ellenőrizni a pite tésztáját, mielőtt elzárnánk. Nagyon finom és egyszerű desszertről van szó, amihez igazából bármilyen bogyós gyümölcs jó, nem muszáj a cseresznyéhez, vagy a meggyhez ragaszkodni.
Megjegyzés
Erdélyi barátnőmtől tanultam a receptet, amit azóta minden hétvégén megcsinálok. A receptet Enting, a fotót Mimi1 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.