A lisztet átszitáljuk, majd hideg felületen hozzáadjuk a hideg vajat, és nagyon gyorsan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, cipóvá gyúrjuk, és a hűtőszekrényben pihentetjük kb. fél órán keresztül.
A pihentetett tésztát belenyújtjuk a tepsibe (kb. 1 cm vastag lesz), és villával kicsit megszurkáljuk. A 180 fokra előmelegített sütőben (nem hőlégkeveréssel!) 10 percig, majd 150 fokon további 15-20 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk.
Közben a töltelékhez a túrót krémesre keverjük a tojássárgájával és a vaníliás cukorral elvegyített porcukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a mazsolát. A teljesen kihűlt tésztát megkenjük a töltelékkel, és a 150 fokos sütőben addig sütjük, amíg a túróréteg meg nem szilárdul. Ekkor ismét kivesszük a sütőből.
A habhoz a tojásfehérjéket félkeményre felverjük, majd a beleszórt cukorral együtt tovább verjük. Akkor jó, ha szilárd és fényesen csillogó.
A tepsiben pihenő megsült túróréteget bekenjük jóféle házi baracklekvárral. Ezután a tojáshabot csillagcsővel ellátott habzsákból egyenletesen eloszlatjuk a tetején, kis rózsákat formálva. A 130-140 fokos sütőben, résnyire nyitott sütőajtó mellett készre sütjük. Figyeljük, nehogy megbarnuljon! Kihűlés után hideg fűrészes késsel szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.