A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A csokoládét és a vajat mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, összekeverjük, majd a kemény tojásfehérjéhez adjuk a tojások sárgájával együtt. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd apránként a fehérjés keverékbe forgatjuk.
A rebarbarát megtisztítjuk és megforgatjuk a vaníliás cukorban. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, majd beleöntjük a tésztát. Rászórjuk a rebarbarát, majd 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Az epres krémhez az epret turmixgépben pürésítjük, majd hozzákeverjük a joghurtot. A tejszínt kemény habbá verjük és hozzákeverjük az epres krémhez. A zselatint feloldjuk 2 evőkanál langyos vízben és a krémhez adjuk.
A piskótát hagyjuk kihűlni a tortaformában, majd megkenjük az epres krémmel. Amíg elkészítjük a tortazselét, hűtőbe tesszük.
A zseléhez a rebarbarát a cukorral, a vízzel és a vaníliás cukorral felfőzzük. Kb. 5 percig hagyjuk forrni, majd leszűrjük. A leszűrt lébe 2 csomag zselatint teszünk és hagyjuk langyosra hűlni. Az eperből vékony szeleteket vágunk és ráfektetjük a tortára, majd leöntjük a kihűlt zselével. Fogyasztás előtt hűtőszekrényben hagyjuk pihenni 2-3 órát.
Megjegyzés
Eljött a rebarbara ideje! Eperrel párosítva mennyei desszert a tavaszi, enyhe melegben. Saját receptem, remélem ízlik mindenkinek! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.