A tésztához tálba szitáljuk a lisztet és a porcukrot. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, a vaníliás cukrot és a tojásokat. Összedolgozzuk, majd a hűtőben 30 percig pihentetjük.
A töltelékhez kis darabokra vágjuk a meghámozott rebarbarát. A vajat felolvasztjuk, és világos színűre pirítjuk rajta a zsemlemorzsát. Hozzáadjuk a rebarbarát, a felaprított diót és a porcukrot. 2 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről. Hozzáforgatjuk a leöblített, lecsepegtetett mazsolát, és a fahéjjal ízesítjük.
A tésztát 2 részre osztjuk. Mindkettőt 30x35 cm-es lappá kinyújtjuk. Az egyik lapot a tepsibe simítjuk, majd a rebarbarás keveréket rátesszük. Rásimítjuk a másik lapot, és megszurkáljuk villával.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk a cukrot, majd - még mindig folyamatos keverés mellett - hozzádolgozzuk a citrom levét és az ecetet is. Habzsákba tesszük, majd díszítjük vele a süteményt.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd felkockázzuk.
Megjegyzés
A megadott mennyiségből kb. 16 szelet rebarbarás sütemény készíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.