A tojásokat feltörjük egy keverőtálba, elkeverjük benne a sót, a barnacukrot, a sütőport, és a vaníliát.
Hozzáadjuk a zabpehelylisztet, majd felöntjük a tejjel. Híg palacsintatésztát kell kapnunk, 10 percig állni hagyjuk.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket: a túrót kikeverjük a tojással, a mézzel, és belereszeljük a fél citrom héját.
A tejfölben elkeverjük a vaníliát és a mézet. A tésztából palacsintasütőben 9 db vékony palacsintát sütünk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és leterítünk rá 3 db palacsintát egymás mellé (úgy hogy végig érjek a tepsit, de fedjék egymást), a palacsinták közepére terítjük a túros krém 1/3-át, rászórjuk a meggy 1/3-ad részét, kétoldalról behajtjuk és kész is a rolád.
Ugyan így járunk el a másik két tekercsnél is. Megkenjük a roládok tetejét a tejfölös öntettel.
Előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 15-20 percig sütjük. Hidegen szeleteljük és tálaljuk.
Megjegyzés
Diátózók, glutén érzékenyek, és a méz elhagyásával cukorbetegek is bátran fogyaszthatják.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.