Először a "répákhoz" készítjük el a piskótát: a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet.
Annyi természetes alapanyagú ételfestéket adjunk hozzá, hogy szép narancssárga színt kapjunk. Kibélelünk sütőpapírral egy gáztepsit és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük a piskótát. Ha kihűlt, akkora répa alakokat vágunk ki belőle, ami állítva belefér a gyümölcskenyérformánkba.
Szorosan végig rakjuk a formát a répákkal úgy, hogy a hegyük álljon felfele, amikor kifordítjuk úgy nézzen ki mintha a földben állnának.
Összeállítjuk a csokis piskótát: a vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, vanília kivonatot és simára keverjük. Az étcsokit felolvasszuk mikróhullámúban vagy gőz fölött és a vízzel az előzőekhez keverjük.
Belöntjük a formánkba úgy, hogy mindenhova jusson belőle és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Ha megsült fordítsuk le és hagyjuk kihűlni. Vegyük le róla a formánkat és szórjuk meg leesett piskóta reszelékkel. Marcipán vagy ostya levelekkel díszítsük és tejjel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.