A cukkiniket mossuk meg, a szárukat távolítsuk el, majd hosszában vékonyan szeleteljük fel őket.
Dobjuk a cukkinicsíkokat forrásban lévő, sós vízbe, és blansírozzuk 2-3 percig. Akkor jó a zöldség állaga, ha törés nélkül fel tudjuk tekerni. Szedjük ki mindet a lábasból, itassuk le róla a nedvességet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A ricottát vagy túrót keverjük ki 1 csipet sóval, a meghámozott, lereszelt fokhagymával, a bazsalikom lecsipkedett, felaprított leveleivel és annyi tejföllel, hogy sűrű krémet kapjunk.
Kenjük a krémet a cukkinicsíkokra, és tekerjük fel őket. Csavarjuk be a tekercseket egy-egy hosszában félbevágott tarjaszeletbe, és lefedve tegyük a hűtőbe tálalásig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.