Elkészítés: A fehérbabot, a füstölt tarját és az árpagyöngyét előzőleg beáztatjuk.
A zsírban megpirítjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét. Megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a tarját és a fehérbabot, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Lassan főzzük kb. 45 percig. Ízesítjük zöldpaprikával, ételízesítővel, pici köménnyel, majorannával, sózzuk, borsozzuk ízlésünkre. Majd beletesszük az árpagyöngyét, a kolbászt, valamint a levétől leöblített vörösbab konzervet, és újabb fél órát lassan főzzük.
Közben vékony rántást készítünk 1 csapott evőkanál liszttel, kevés vízzel kikeverjük, és az ételhez adjuk. A végén pici cukorral ízesítjük. (A vékony rántás és a pici cukor lágyítja az ízeket.) Sűrűbb főzelék állagához hasonlít a végeredmény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.