1 fej hagymát apróra vágunk, forró olívaolajon üvegesre pároljuk, majd a kockára vágott csirkehúst rátesszük, és sózzuk, borsozzuk. Amikor már puha a csirke, hozzátesszük a cikkekre vágott gombát, fűszerezzük a kakukkfűvel és bazsalikommal, és pár perc sütés után félretesszük.
Eközben 2 db leveskockából elkészítjük az alaplevet is. A másik hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, majd beletesszük a rizst, nagy lángon fehéredésig pirítjuk, majd mérsékeljük a tüzet, és hozzáöntjük a bort.
Amikor a bor elpárolgott, merőkanállal hozzáadagoljuk az alaplét. Közben állandóan keverjük. Ha felszívta a folyadékot a rizs, beletesszük a következő adag alaplét. Akkor jó, ha a rizs nem kemény, de még nem is kása állagú.
Ezután hozzákeverjük a gombás csirkét és a vajat. Kicsit pihentetjük, majd a sajtot vagy belekeverjük a kész rizottóba, vagy a tetejére reszeljük, és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.