A gluténmentes sajtos rúd tésztájához mérjük egy keverőtálba a lisztet, a sót, és morzsoljuk el a margarinnal.
Adjuk hozzá a tojássárgáját, a vizet, az ecetet, és gyúrjunk rugalmas tésztát.
Osszuk a tésztát 3 egyenlő részre, és nyújtsuk ki mind a három tésztát nagyon vékony, ugyanakkora téglalappá.
Az egyik lapra tegyünk vékony szeletekre vágott, 30 g jéghideg margarint, rakjunk rá egy kinyújtott lapot. Erre mehet a másik 30 g jéghideg margarin vékonyan szelve, és fedjük le az utolsó lappal.
Nyújtsuk a tésztát kb. 5 mm vastag téglalappá, kenjük le a tetejét felvert tojás és víz keverékkel, majd szórjuk meg reszelt sajttal és vágjuk fel egyenlő nagyságú csíkokra.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.
Tipp: Még több gluténmentes receptet találsz Kohári Éva oldalán, a Gluténmentes Íz-liken.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.