A puha vajat összekeverjük a reszelt sajttal, a tejföllel, a sóval és ízlés szerinti őrölt borssal. Ezután egyesével hozzákeverjük a tojásokat, hogy egy sima masszát kapjunk. Hozzászórjuk a sütőporral összekevert lisztet, összekeverjük és összegyúrjuk a tésztát, majd legalább egy órára hideg helyre vagy a hütőbe tesszük (ha túl száraz lenne, akkor még egy kevés tejfölt keverjünk hozzá).
A tésztából nagyobb diónyi golyókat formázunk, majd ízlés szerint szezámmagba hempergetjük. (Meghempergethetjük még köménymagba vagy egy csipet pirospaprikával összekevert lisztbe is.)
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráhelyezzük a golyókat, egymástól távolabb. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.