A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Apró kockákra vágjuk a margarint, és villával morzsásra kerverjük a liszttel.
Hozzáadjuk a reszelt sajtot is. Végül a tojásokat és a tejfölt is hozzákeverjük a tésztához. Összegyúrjuk, cipó alakúra formáljuk.
Csípjünk a tésztából 3 ujjal, kb. 2-3 cm átmérőjű darabkákat, majd a tenyerünk segítségével kis gombócokat formáljunk belőle.
A tallér sütőt forrósítsuk fel, vékonyan olajozzuk vagy zsírozzuk be (csak az első sütésnél kell!), majd helyezzünk a közepére 1 kis gombócot. Hajtsuk rá a tetejét, közepes fokozaton kb. 4-5 perc alatt süssük készre a tallért.
Süssük meg ugyanígy a többi tésztát is. A kisült tallérokat sorakoztassuk rácsra, így előbb kihűlnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.