A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval és a fele cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájákat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vizet, a cukrot, a vaníliás cukrot, és fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a mandulalisztet, a langyos olvasztott vajat, és összekeverjük.
A tojásfehérje-habból veszünk egy keveset, fellazítjuk vele a tésztát, majd apránként hozzáadjuk az összes habot, és laza mozdulatokkal elkeverjük.
Egy piteformát kikenünk vajjal, meghintjük liszttel, a felesleget kiszórjuk. A tésztát a formába öntjük, elsimítjuk, majd a felezett sárgabarackkal kirakjuk a tetejét. 18 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt megsütjük.Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a pite. A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral megszórjuk a tejét, és tálaljuk.
Megjegyzés
A sárgabarackos mandulás pitét azért ajánlom mert a mandula egy különleges ízvilágot add a tésztának, más lesz a textúrája. Nagyon harmonizál a barack ízével.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.