Néhány órára beáztatjuk a sárgaborsót. Fogyasztás előtt 1 órával feltesszük főni annyi vízben, hogy bőven ellepje.
Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott krumplit, a hagymát és a fokhagymát. Ízlés szerint fűszerezzük, majd lefedve főzzük, időnként megkeverjük. (Ha nagyon sűrű, teszünk hozzá egy pici vizet, de érdemes vigyázni, hogy ne legyen túl híg, hiszen így kihagyható a rántás.)
Amikor már kezd szétfőni, és nagyon fröcsköl, levesszük a tűzről, és az egészetpépesre turmixoljuk. Ekkor visszaborítjuk a fazékba, és összerottyantjuk.
Megjegyzés
Én savanyú káposztát és friss meleg kenyeret szoktam enni hozzá. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.