A sárgaborsót átöblítjük, és egy éjszakára beáztatjuk annyi vízbe, amennyi ellepi (ha minőségibb sárgaborsót veszünk, elég csak 10 percig áztatni).
Feltesszük főni a sárgaborsót annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a füstölt húst (elég egy kevés is az íze kedvéért). Hozzáadjuk a felkarikázott hagymát, 1-2 babérlevelet, ízlés szerinti oregánót, valamint az apróra vágott fokhagymát. Félig lefedve főzni kezdjük, az elfővő vizet pótoljuk.
Fél evőkanál lisztből és olajból rántást készítünk, és jól összedolgozzuk a sárgaborsóval, óvatosan, mert ilyenkor már fröcsköl. Egy kanál tejfölt adunk hozzá a végén.
Megjegyzés
Imádjuk, még a gyerkőcöknek is az egyik kedvenc főzeléke. Sült kolbászt vagy fasírtot adok hozzá.
A receptet Besszike küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.