Elkészítés: A húst vastagabb szeletekre vágjuk. A páchoz a lilahagymát cikkekre vágjuk, a fokhagymát szeleteljük, majd összekeverjük a balzsamecettel, a borral, az aprított rozmaringgal, és beleforgatjuk a húst. 1-2 órát hűlni hagyjuk. Bor, fűszerek, ecet, reszelt fokhagyma és a cikkekre vágott lilahagyma keverékével.
Az édesburgonyát meghámozzuk, előbb szeletekre, majd vékony hasábokra vágjuk. A fűszereket, az olajat és a sót egy külön tálban összekeverjük, és ebben megforgatjuk a hasábokra vágott édesburgonyát. Sütőtepsire terítjük, és előmelegített sütőben 180°C-on 25 percig sütjük. Időnként átforgatjuk, hogy olaj mindenhova kerüljön.
A bepácolt húst forró serpenyőben vagy grillen készre sütjük, közben sóval ízesítjük. Ügyeljünk a hús omlós állagának megtartására, ne süssük túl! Amikor a szűzérmék elkészültek, ugyanebben a serpenyőben elkészítjük a lilahagymát, amit a pácból kiemelünk, és csak 2-3 perc alatt nagy lángon, roppanósra sütünk. A hússal együtt tálaljuk, a fűszeres édesburgonyát kínáljuk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.