Elkészítés: A csülköt egy kuktába tesszük, ám előtte alaposan megmossuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a mézet, a zöldségeket, a gyömbért, az ételízesítőt, a sót, a vöröshagymát, a bort és annyi vízben, hogy ellepje, puhára pároljuk. A burgonyát és a zöldborsót külön főzzük.
Közben előkészítjük a tepsit, amit kikenünk a vajjal, majd zsemlemorzsával megszórjuk.
A puha csülköt vékony csíkokra vágjuk, és a tepsiben elrendezgetjük. Rárétegezzük a vöröshagymán megpárolt gombát, babot, zöldborsót, kockára vágott zöldségeket, burgonyát, így nagyon szép színes lesz.
Végül a tojást és a a tejszínt jól elkeverjük, és a tetejére öntjük. Még 1 pohár tejföllel lekenjük a tetejét, hogy ki ne száradjon, végül reszelt sajttal megszórjuk.
160 fokos sütőben 45 percig sütjük. Pihentetés után kockára vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.