Egy kevés olajon megpároljuk a megtisztított, megpucolt és felaprított zöldségeket, majd felöntjük az alaplével, a sonkalével és ha még szükséges, vízzel.
Hozzáadjuk az apró darabokra vágott sonkát, a szárzellert és a leveskockát, majd forrástól számítva kb. 30 perc alatt készre főzzük.
Tormával ízesítjük, ha szükséges, sózzuk.
Tálaláskor a leves mellett a tányérba teszünk egy darab főtt tojást is. Tormával és zellerlevéllel díszítjük.
Megjegyzés
A sonka főzőlevét lefagyaszthatjuk, így az év folyamán bármikor elkészíthetjük a levest. Friss zöldségekkel még ízletesebb. Sonkalével főzhetünk pl. burgonyafőzeléket, de készíthetünk zöldséges aszpikot is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.