Elkészítés: 1. Olajon pirítsuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát. Öntsük rá a paradicsomkonzervet, ízesítsük sóval, borssal, oregánóval, és lassú tűzön főzzük kb. 30 percig, amíg jó sűrű lesz.
2. Enyhén sós, lobogó vízbe óvatosan helyezzük bele a cannellonikat, és 8 percig főzzük őket. Tegyük ki őket egy nagy deszkára.
3. Egy tálban keverjük össze a ricottát az apró kockákra vágott sonkával és 1 egész tojással. Sózzuk, borsozzuk a keveréket.
4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk ki egy tepsit.
5. Mikor a cannelloni kihűlt, töltsük bele a keveréket egy kiskanál segítségével.
6. A tepsi aljára szorosan egymás mellé helyezzük a cannellonikat, oszlassuk el rajtuk a paradicsomszószt, és reszeljünk sajtot a tetejére.
Előmelegített sütőben 30 percig süssük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.