A sós karamellás almáspite-pohárkrémhez először a karamellszószt készítjük el: a cukrot és a vaníliás cukrot karamellizáljuk, majd apránként, folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a sót, végül jól átkeverjük és megvárjuk amíg kihűl. Ha túl sűrűnek találnánk, hígíthatjuk kevés tejszínnel.
A morzsához ledaráljuk a kekszet. Felolvasztjuk a vajat, a porcukorral és a fahéjjal ízesítjük, majd a kekszhez keverjük.
A fahéjas almához egy serpenyőben összemelegítjük a vajat, a mézet, a cukrot és a fahéjat, majd beleszórjuk a meghámozott, kisebb kockákra vágott almát. Kb. 8-10 percig kevergetjük, hogy kissé megpuhuljon és karamellizálódjon az alma.
A krémhez összekeverjük a mascarpónét, a ricottát, a porcukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot.
A poharak aljára szórunk egy réteg morzsát, erre kerül a karamellöntet, majd a krém és az alma. Ezután újra mehet a morzsa, az öntet, a krém és az alma, majd a maradék krémmel, morzsával és öntettel díszítjük a pohárkrém tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.