A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk, a tejszínt kemény habbá verjük. A pezsgőt a cukorral, és a tojássárgájával vízgőz fölött habosítjuk, ügyelve, hogy 85 fok fölé ne menjen a hőmérséklete.
Levesszük a gőzről és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a zselatint, a limehéjat és a lime levét. Időnként megkavarva hagyjuk kihűlni. Ha már nem meleg, de még nem massza állagú, fellazítjuk a tejszínhabbal.
A vízgőzre feltesszük a csokit olvadni. Belemártjuk az epreket, és kis gallért készítünk a fehércsokiból.
A kekszmorzsához a hideg vajat elmorzsoljuk a cukorral, a lisztekkel, a lime reszelt héjával, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tojással. A tésztát hűtőbe tesszük, és lehűtjük.
A lehűlt tésztát tepsire reszeljük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
A pohár aljára teszünk a kekszmorzsából, rétegezzük a krémmel, megszórjuk újból kekszmorzsával, a tetejée pedig rátesszük a csokiba mártott epreket.
Nézd meg videón, hogyan készül a pezsgős-epres pohárkrém
Megjegyzés
Ide Süss! Cintia, a Mindmegette különdíjasának receptje.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.