A friss spenótot leforrázzuk, ha fagyasztott, kiengedjük.
Egy edényben, az olajból és a lisztből könnyű rántást készítünk, hozzáadjuk a spenótot, belenyomjuk a fokhagymát, ráreszelünk egy kevés szerecsendiót, majd a tejjel felengedjük, és folyamatos kevegetés mellett, lassú tűzön öszeforraljuk.
Egy tepsiben egymásra rétegezzük a lasagnét és a spenótot, majd a tetejére halmozzuk a reszelt füstölt sajtot, és letakarva, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
A takarást levesszük a sütési idő végén. A lasagne tetejére parmezánt szórunk, majd a sütő hőmérsékletét 200 fokra emeljük, és addig sütjük, amíg a sajtok szépen rápirulnak az ételre.
Nézd meg videón, hogyan készül a spenótos lasagne
Megjegyzés
Ez a lasagne recept a hagyományos besamel mártás nélkül készíthető, így egyszerűbb és gyorsabb is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.