Egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon felolvasztjuk a margarint, rizsliszttel megszórjuk, majd, amikor már pezseg, beletesszük az apróra vágott fokhagymát, és 1 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a felolvasztott, lecsepegtetett spenótot, a tejet, jól összekeverjük, majd a mascarponét is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt összeforraljuk. Félretesszük az edényt.
A baconszeleteket megsütjük.
Egy tűzálló tálba kanalazunk a mascarponés spenótkrémből annyit, hogy beborítsa a tál alját, majd befedjük a lasagne tésztával. A tésztára sült baconszeleteket helyezünk, majd ismét spenótkrém következik, újabb sor tészta, megint a krém, amit reszeltsajttal megszórunk, erre tészta jön, végül spenótkrémmel zárjuk a lasagne rétegezését.
Díszítésnek paradicsomkarikákat helyezünk rá. Megszórjuk frissen vágott bazsalikomlevéllel, és 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a glutén- és laktózmentes spenótos lasagne mascarponéval
Megjegyzés
A recept glutén- és laktózmentesen készül, így az erre érzékenyek is elkészíthetik ezt a különlegesen finom spenótos lasagnét. Természetesen "hagyományos" alapanyagokból is elkészíthető!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.