A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot a tojássárgáját, végül a lisztet. A negyed részébe belekeverjük az ételfestéket.
Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egy kiskanál segítségével, 2 centiméterenként kis pöttyöket halmozunk a rózsaszín masszából.
180 fokon kb. 8 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, majd a maradék masszát rásimítjuk. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 8 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, kivesszük a sütőből, a papírt lehúzzuk róla, és félretesszük.
A darált kekszhez hozzáadjuk a kakaóport, a vajat, és annyi tejet, hogy formázható masszát kapjunk. Egy 20 cm-es rudat sodrunk belőle, majd behűtjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét, az apró kockákra vágott epret, és a forró szörpben feloldott, majd langyosra hűtött zselatint.
Alufóliával kibélelünk egy őzgerincformát, óvatosan belefektetjük a piskótát, belekanalazzuk a krémet, és a közepébe nyomjuk a kekszrudat. Hűtőben, kb. 4 óra alatt megdermesztjük. Tálaláskor kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla az alufóliát, majd forró vízbe mártott, éles késsel szeleteljük.
Megjegyzés
GM háztartási keksz kapható is, de én rizslisztből készítettem korábban, azt használtam fel ehhez a sütihez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.