Egy tepsibe tesszük a megpucolt, nagyobb darabokra vágott céklát, a cikkekre vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Felöntjük 1,5 deciliter vízzel, fűszerezzük, majd a kakukkfüvet is rászórjük. Ezután fóliával letakarjuk, és addig sütjük, amíg a cékla puha nem lesz. Ez durván 75 perc sütési időt jelent a megadott hőfokon.
Ha a cékla megpuhult, levesszük a fóliát, az egészet egy lábasba öntjük, és beletesszük a leveskockát. Ezután felforraljuk az egészet. Ha szükséges, öntsük fel egy kevés vízzel, majd botmixerrel pürésítjük. Amikor ezzel elkészültünk, megfűszerezzük, aztán kikeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a citromlevet. Keverjük el jól.
A kenyereket megpirítjuk, majd mindegyikre kéksajtot pakolunk ízlés szerint. Megszórjuk a dióval és a friss kakukkfűvel, aztán sütőbe tesszük addig, amíg a sajt rá nem olvad.
A levest a pirítóssal a tetején tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a sült céklaleves kéksajtos pirítóssal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.