Beáztatjuk egy órára a római tálat, hogy teljesen ellepje vízzel a tetejét is. Utána kibéleljük a tál alját a szalonnacsíkokkal. Ráteszünk egy sor megpucolt és felkarikázott burgonyát, és meghintjük a (sültkrumpli) fűszersóval.
Ráhelyezzük a csülköt, amit néhány beirdalunk, és beledugdossuk a fokhagymagerezdeket. Megszórjuk a húst sóval, borssal és (sülthús) fűszersóval. Beterítjük újabb sor burgonyakarikával és megfűszerezzük. Rátesszük a felkarikázott vöröshagymát és a maradék szalonnát, majd meghintjük pirospaprikával. Ezután óvatosan a szélén alácsurgatunk kb. 1 dl vizet.
A tálra tesszük a tetejét, és 180 fokos sütőben kb. egy-másfél órát sütjük, míg a hús puha nem lesz. Utána levesszük a tál tetejét, és a húst a bőrével felfelé addig pirítjuk, amíg szép piros nem lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.