Az édes káposztát sgy fazékba tesszük, felöntjük vízzel, majd a forrástól számítva, kisebb lángon, főzzük kb. 10 percig.
Ekkor óvatosan kivesszük, és hideg vízbe helyezzük, hogy minél előbb lehűljön. Ezután szedjük leveleire, majd a középső vastag eres részt kivágjuk a levelekből.
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a felhevített olajhoz, és pár perc alatt, pároljuk üvegesre. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, összekeverjük és kihűtjük.
A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a pirospaprikával összekevert hagymát, a rizst, ízlés szerint sót és őrölt borsot, és alaposan összekeverjük.
Ezután az elkészült töltelékkel megtöltjük az előkészített káposzta leveleket. A savanyú káposztát kissé kinyomkodjuk, hogy ne legyen nagyon savanyú, majd kisebbre vágjuk.
A füstölt tarját nagyobb kockákra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk, majd a tarját egy tepsibe tesszük és ráterítjük a savanyú káposztát. Ezután szórjuk meg a kolbászkarikákkal, helyezzük rá a megtöltött káposztákat.
A sűrített paradicsomot a vízzel simára keverjük, majd ráöntjük a káposztára. Ezután fóliával fedjük le a tepsit, mielőtt a sütőbe helyeznénk.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 90 perc alatt készre pároljuk.
Tálaláskor helyezzük tányérra a tölteléket, kanalazzuk mellé a savanyú káposztát a füstölt tarjával és a kolbásszal.
Megjegyzés
A szabolcsi töltött káposztába nálam a darált húsos töltelék mellett kerül még füstölt tarja és kolbász is, melytől még finomabb ízt kap. A káposztára pedig csakis annyi időt kell ráfordítanunk még összeállítjuk, majd irány a sütő. Kb. két óra múlva pedig már tálalhatjuk is a finoman illatozó töltött káposztát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.