A szardíniát megpucoljuk, könyvszerűen kinyitjuk, majd a szálkák eltávolítása után gondosan lemossuk és nagyobb darabokra szedjük. A római kaprot a szár és a vastagabb részek levágása után sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A főzőlevet félretesszük, a kaprot apróra metéljük.
Az apróra vágott hagymát a forró olajon serpenyőben megpároljuk. Beletesszük a szálkáitól megtisztított, kiáztatott ajókát, hozzáadjuk a fenyőmagot, a kaprot, a mazsolát és a szardíniát, majd kavargatva összefőzzük. Ezután egy kevés borral meglocsoljuk, és hagyjuk elpárologni. Öntünk rá 2 merőkanálnyi főzőlevet, sózzuk, borsozzuk, és gyenge tűzön 40 percig főzzük. Szükség esetén további főzőlevet adunk hozzá.
A tésztát sós vízben roppanósra (al dente) főzzük, leszűrjük, és a szardíniás sugóval ízesítjük. Tálalás előtt 10 percig pihentetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.