Egy lapostányért a mélyhűtőbe rakunk. A megtisztított, kimagozott szilvát lábosba tesszük, hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, majd 4 dl vízzel felöntjük. Felforraljuk, azután a hőfokot mérsékeljük, és kis lángon 30 percig főzzük. Közben néhányszor megkeverjük. Akkor jó, ha a szilva teljesen megpuhul.
A tűzről lehúzzuk, a cukrot hozzáadjuk, és addig kevergetjük, amíg az meg nem olvad. Visszatesszük a tűzre, nagy lángon felforraljuk, azután további 10 percig főzzük, majd elvégezzük a tányérpróbát: egy kevés lekvárt kanalazunk a behűtött tányérra. Ha szépen ráncolódik, elkészült, ha még folyós, néhány percig tovább főzzük, és ismételten ellenőrizzük az állagát.
Az esetleg keletkezett habot eltávolítjuk a lekvárról, majd beleforgatjuk a vajat. 10-15 percig hagyjuk hűlni, azután tiszta üvegekbe töltjük, és 1-1 db celofánnal befedjük azokat. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd mindre rácsavarjuk a tetejét. Hűvös helyen tároljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.