A tésztához vegyítsük el az átszitált lisztet, a sót, az instant élesztőt és a cukrot. Adjuk hozzá a felkockázott vajat a zsírral együtt, dolgozzuk morzsás állagúra, majd öntsünk hozzá 50-60 ml jeges vizet, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk sima tésztává. Tegyük a hűtőbe legalább 30 percre.
A töltelékhez a megmosott, kimagozott, cikkekre vágott szilvát keverjük össze a cukorral, az étkezési keményítővel, valamint 1-1 csipet őrölt fekete borssal, szegfűszeggel és fahéjjal, majd tegyük félre.
Az aludttejhabhoz a zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe. Forrósítsuk fel a tejszínt, és kis lángon olvasszuk meg benne a megduzzadt, kissé kinyomkodott zselatint. Szórjuk bele a cukrot 1 csipet sóval együtt, majd keverjük össze az átszűrt aludttejjel. Töltsük a keveréket habszifonba, és tegyük a hűtőbe.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát 3 mm vastagra, szúrjunk ki belőle 4 db, 10 cm-es kört, és halmozzuk azok közepére a szilvát. A tésztaszéleket kenjük meg a kissé felvert tojásfehérjével, és hajtsuk fel azokat a képen látható módon. Tegyük a süteményeket a fagyasztóba 1 órára, azután vegyük ki őket, majd kenjük meg a tésztaszéleket a megmaradt tojásfehérjével, és szórjuk meg egy kevés cukorral. Süssük készre a sütiket a 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig. Az aludttejhabot külön kínáljuk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.