A hámozatlan burgonyát megfőzzük, majd lehúzzuk a héját, áttörjük, és a gyúródeszkán szétterítve hagyjuk kihűlni. Rászórjuk a lisztet, megsózzuk, ráöntjük az olvasztott vajat, és alaposan összegyúrjuk.
Lisztezett felületen kinyújtjuk 0,5 cm vastag téglalappá, majd felvágjuk 12 db négyzetre. Mindegyik közepére rakunk egy fél szilvát, amit előzőleg ízlés szerint megszórtunk fahéjas porcukorral.
Ezután a tésztasarkokat összenyomva a két tenyerünk között mindegyiket gombóc alakúra formázzuk. Lobogó vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, azután leszűrjük.
Serpenyőben megmelegítjük a vajat, majd megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát. Meghempergetjük benne a gombócokat, és megszórjuk azokat porcukorral. Frissen tálaljuk.
Megjegyzés
Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.