A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. A szilvát kimagozzuk, és minél apróbb kockákra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk.
A tojássárgáját habosra keverjük a vajjal és a cukor felével. Hozzáadjuk a mézet, a citromhéjat, a fahéjat, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, a tejfölt, a mákot és a rumot. Összekeverjük, és beleforgatjuk a szilvát.
A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A szilvás-mákos masszát összekeverjük a tésztával, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is, hogy ne törjön össze.
Egy tűzálló tálat kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával, belesimítjuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.